Sitgesi karnevál

Mit kell tudnod a spanyolok legmenőbb bulijáról?

Sitgesi karnevál

Minden túlzás nélkül; A Sitgesi karnevál a világ 10 legnépszerűbb karneváljának egyike! A 7 napon át tartó önfeledt buli több, mint 250 000 embert vonz, s ez idő alatt látványosabbnál látványosabb felvonulásokkal és show-kkal, merész jelmezekben varázsolják el az ide látogatókat. Ha még nem voltál, ez az a téli fesztivál, amit nem akarsz kihagyni!

 

Mikor és hol?

A nyüzsgő Barcelonától közel 40 percre találjuk Sitgest, a katalánok gyönyörű tengerparti városát. A népszerű üdülőhely minden évben, közvetlen a nagyböjt kezdete előtt, február végén ad otthont Spanyolország legvadabb karneváljának, mellyel búcsút mondunk a húsnak.

Rei Carnestoltes, a fesztivál képzeletbeli királya a karnevál csütörtökén érkezik, hogy bejelentse a korlátlan bulizás időszakát. Ez hamvazószerdáig tart, amikor Carnestoltes temetésére kerül sor. A fieszta során rengeteg szimbolikát használnak, mint például hamvazószerdán eltemetnek egy szardíniát.

 

A karnevál története

A karnevál több, mint 100 éves múltra tekint vissza. A hagyomány erősen kötődik az ország gyarmati gyökereihez. Trinidad és Tobagóból ered és azok a spanyol felfedezők hozták magukkal, akik a Karib-térségben keresték szerencséjüket.

 

Hogy készülj a fiesztára?

A felvonulások már napközben elkezdődnek Sitges fő utcáin és egészen késő estig tartanak. Itt nem kell megállni, a legtöbb résztvevő tovább folytatja a bulit a város fő szórakozóhelyein. A jelmez nem kötelező, de maszk mögé rejtőzve átélheted az igazi karneváli hangulatot!

 

Hol szállj meg?

Ha csak napközben néznél át a fesztiválra, vonattal vagy taxival könnyen visszajuthatsz Barcelonába. Ám ha nem szeretnéd, hogy korán véget érjen az este, Stigesben rengeteg a szuper szálloda. Keress minket bizalommal, szívesen segítünk a hotel kiválasztásában, illetve a transzfer megszervezésében!

 

TIPP

Szereted kipróbálni a helyi különlegességeket? Akkor kóstold meg a Xató de Sitgest, a város téli salátáját, melyből árad a tenger íze. Endívia alappal tőkehalból, tonhalból, szardellából és olajbogyóból készül, Romesco szósszal leöntve.

 

Idén lemaradtál a karneválról? Bármikor látogatsz el Barcelonába, a fehér és kék házakkal tagolt homokos tengerparti várost önmagáért is megéri felfedezni!

Spanyolország mindig jó ötlet, utazzatok el idén Spanyolországba, higgyétek el nem fogjátok megbánni.

Gyertek velünk!

 

Ha érdekelnek a részletek írj nekünk az travel@lccplatinumtravel.hu email címre.


Galéria

Costa del Sol - Dél-spanyol kalandok

Costa del Sol - Dél-spanyol kalandok

Kulturális örökségek nyomában a déli napsütésben - a Flamenco háttérsztorija

Olvass tovább 

Sitgesi karnevál

Sitgesi karnevál

Mit kell tudnod a spanyolok legmenőbb bulijáról?

Olvass tovább 
  Kérjen ajánlatot

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi szervezetekhez tartozunk:

muisz logo Logo IATA Accredited Agent Lufthansa City Center Platinum Travel