Jordán kalandok

Annyian érdeklődtetek mostanában Jordánia iránt, hogy úgy döntöttünk szervezünk nektek egy kalandnyaralást.

Jordán kalandok

Jordánia az Arab-félsziget egyik legnyugatiasabb, mégis a Közel-Kelet varázsával kecsegtető desztinációja. A Világgazdasági Fórum szerint az arab régió egyik legbiztonságosabb országa, ahol a muszlimok és keresztények békésen élnek egymás mellett. Modern fővárosa ősi régészeti lelőhelyek és a korai iszlám művészet otthonául szolgál, de az arab kávé kardamomos illata és az utcai falafel árusok vendégszeretete is magával ragadja az ammani bazár forgatagában bolyongókat.

jordan-kalandok-4.jpg

Itt, a muszlim országok többségével ellentétben nem tabu az alkoholfogyasztás, de udvariasságnak számít kétszer-háromszor visszautasítani bármilyen étkezési ajánlatot, mielőtt elfogadjuk azt. A kultúra szerves részét képezi az alkudozás, és a nőknek érdemes lenge, de eltakaró öltözetet választani, ami nemcsak a melegtől, hanem a kéretlen tekintetektől is megvéd, mint minden arab országban. Jordánia olyan UNESCO világörökségi helyszíneknek ad otthont, mint „a világ nyolcadik csodája”-ként emlegetett sziklába vájt, 2000 éves város; Petra vagy a nomád beduinok által lakott, a hold völgyeként ismert sivatagos természetvédelmi terület; Wadi Rum. Olyan egyedi tájakat találunk e vidéken, melyek inspirációként szolgáltak számos filmrendezőnek, pl. az Indiana Jones filmek néhány jelenetében is felfedezhetjük. 

A Föld legalacsonyabb pontja is ide köthető, 400 méterrel a tengerszint alatt található és az ország egyik egyedülálló nevezetessége; a Holt-tenger, ahol bár úszni kevésbé, de lebegni annál kellemesebb a magas sótartalmú víz felszínén.

 

Annyira beleszerettünk ebbe az országba az elmúlt egy évben, hogy úgy döntöttünk szervezünk egy exkluzív kiscsoportos kalandnyaralást Nektek.

Gyertek velünk!

 

Ha érdekelnek a részletek írj nekünk az travel@lccplatinumtravel.hu email címre.


Galéria

Jordán kalandok

Jordán kalandok

Annyian érdeklődtetek mostanában Jordánia iránt, hogy úgy döntöttünk szervezünk nektek egy kalandnyaralást.

Olvass tovább 

Büszkék vagyunk, hogy az alábbi szervezetekhez tartozunk:

muisz logo Logo IATA Accredited Agent Lufthansa City Center Platinum Travel